SRHY:n seminaari riskienhallinnan tavoitetilasta 2030-luvulla

Varaa 30.5.2023 iltapäivä 13.00 – 16.00 SRHY seminaariin

SRHY:n hallituksessa käynnistettiin 2021 keskustelu riskienhallintaa kartoittavan tutkimuksen tekemisestä. Tavoitteena oli selvittää, mihin suuntaan riskienhallinta kehittyy 2030 -luvulle mentäessä.

Tutkimuksen avulla halutaan edistää riskienhallinnan tunnettuutta ja merkitystä sekä tuottaa arvoa SRHY:n jäsenille ja jäsenorganisaatioille.

Tutkimuksen toteutti SRHY:n toimeksiannosta Deloitte, ja viitekehyksenä käytettiin Integrated Risk management Frameworkia (Deloitte).

  • Tutkimuksessa muodostettiin tilannekuva riskienhallinnan nykytilasta suomalaisissa organisaatioissa sekä hahmoteltiin riskienhallinnan tavoitetila 2030-luvulla ja siihen liittyvät kehityssuunnat.
  • Tutkimukseen osallistuneet saivat benchmark -raportin tuloksista sekä vertailun tutkimukseen osallistuneiden keskimääräisiin tuloksiin ja hyvien käytäntöjen tavoitetilaan.

Tutkimuksessa nousi ylitse muiden neljä asiakokonaisuutta:

  • Riskienhallinnan toiminta suhteessa strategiaan – Alignment with strategy
  • Organisaation hallinto ja kulttuuri – Governance and culture
  • Organisaation toimintamalli – Operating model
  • Raportointi ja käytettävät teknologiat – Reporting and technology

Seminaarissa on tarkoitus tarkastella eri ryhmissä keskusteluin yllä olevia osa-alueita ja pyrkiä

  • hahmottamaan, mitä ko. osa-alueet käytännössä tarkoittavat
  • muodostamaan käsitys ko. osa-alueiden sisällöstä ja mitä muuta niihin voisi lisätä
  • hakemaan vastauksia moderaattorien kysymyksiin sekä
  • ideoida, miten tutkimus ja mahdolliset jatkotoimet muuttavat SRHY:n perinteisiä painopistealueita

Tämä seminaari ei ole luennointia, vaan haluamme saada osallistujien kesken aikaan aktiivista keskustelua ja mielipiteiden vaihtoa. Tavoitteena on yhdessä jäsenistön kanssa kerätä keskeiseksi nostettavat tekijät näiden teemojen osalta.

Nyt on oikea aika kertoa, mitä odotuksia ja ideoita sinulla on mielessäsi sekä osallistua viemään modernia riskienhallintaa eteenpäin.

Tapahtuma on tarkoitettu yhdistyksen jäsenistölle sekä yhteisöjäsenten henkilöstölle ja se soveltuu kaikille riskienhallinnan kehittämisestä kiinnostuneille.

Tule paikan päälle vaikuttamaan riskienhallinnan kehittämisen suuntaan suomalaisissa organisaatioissa! Tutustu tarkemmin seminaarin sisältöön ja ilmoittaudu nyt alla olevan linkin kautta.

Katso tästä seminaarin ohjelma: https://srhy.fi/seminaari-30-5-2023/

Ilmoittautuminen on päättynyt.